Mark Kevin van Damme

Blub blub...

Zo, ik ben weer boven water. Mijn naam is Mark Kevin van Damme. Ik ben 20 jaar en ik ben één van de trainers van The Seadragons. Ik ben 11 jaar geleden begonnen met snorkelen/duiken. Tot nu toe ben ik gegroeid naar PADI Divemaster en mag ik instructeurs assisteren bij cursussen.

Ik ben pas begonnen met lesgeven bij The Seadragons en vind het erg leuk om de sport over te dragen aan kleine kinderen die er straks heel veel aan hebben, zoals op vakantie in zwemwateren. Maat het allerbelangrijkste is dat de kids veel lol zullen hebben en er veel van leren.

Zo, ik duik weer verder. Tot ziens in de onderwaterwereld!
Blub, blub, blub...
Robert van Domburg

Hoi, ik ben Robert van Domburg  en vader van 2 water-ratten. Door de week ben ik zelfstandig ondernemer op het gebied van interim manager en in het weekend trainer en duiker.

In 1984 was ik jeugdlid van Lagosta en behaalde in 1987 mijn eerste brevet. Eenmaal onder water is de passie altijd gebleven. Inmiddels ben ik advanced duiker (NOB 2-sters) en toen mijn kinderen gingen snorkelen ben ik, +/- 8 jaar geleden samen met Octavianus begonnen met lesgeven. Het overbrengen van deze passie op de volgende generatie is fantastisch leuk om te doen.

Ik geniet er het meest van als kinderen spelenderwijs leren snorkelen. Daarvoor heb ik diverse onderwater spellen uitgewerkt die onderdeel zijn geworden van het lesprogramma. Eenmaal bezig met het spel passen ze de geleerde technieken toe zonder er bij na te denken. Iets waar ze de rest van hun leven plezier van hebben.

Kaylie van Ginneken

Hey,

Ik ben Kaylie van Ginneken, een echte waterliefhebber. Ik ben als kind in het water gegooid en als duiker boven gekomen. Mijn passie voor zwemmen begon als kind al, nadat ik al mijn basisdiploma's had gehaald (ABC) kon ik niet meer stoppen. Ik heb van alles gedaan: plankspringen, synchroom/kunstzwemmen, survival-zwemmen, waterpolo, wedstrijdzwemmen en snorkelen. Uiteindelijk 40 zwemdiploma's verder zocht ik een nieuwe uitdaging. Die had ik gevonden, een aantal jaren geleden, bij Lagosta. Ik ben daar begonnen met snorkelen en uitgegroeid tot duiker. Ik ben nu 2 ster NOB-duiker met Rescue. In de toekomst wil in nog doorgroeien tot Divemaster.
In mijn vrije tijd vind ik het geweldig om samen met mijn vriend Mark Kevin en de andere fanatieke trainers aan de waterkant te staan en de passie over te dragen. Wat ik hoop te bereiken is dat de kinderen veel plezier hebben en mooie herinneringen opbouwen.


Anton Jansen

Trainer snorkelen 3
Trainer perslucht extended


Haai!

Ik ben Anton Jansen.

Overdag hou ik me bezig met financiën en automatisering, maar 's avonds en in het weekend ben ik vaak in het water te vinden. Mijn duikcarrière startte in 2002, toen ik bij Danny Pols het Open Water brevet behaalde. Vanaf die tijd ben ik in veel verre landen gaan duiken maar ook in Nederland ben ik altijd fanatiek blijven duiken. Intussen ben ik PADI Master Scuba Diver Trainer en sinds 2010 heb ik mijn eigen duikschool 'Made for Diving'.

Als instructeur ben ik actief bij The Seaturtles (Oosterhout) en Quality Divers (Breda). Toen mijn dochter Evi graag wilde gaan snorkelen bij The Sea Dragons heb ik me als trainer aan de club verbonden.

Graag tot ziens bij het zwembad of aan de waterkant!


Rob van Oort

Trainer snorkelen 1

Hallo,

Mijn naam is Rob van den Oort.Ik ben ongeveer 10 jaar trainer / begeleider bij de jeugdvereniging.

Ik kwam in aanraking met de snorkel- en duikclub omdat mijn dochter wilde gaan snorkelen. Zij is via het schoolproject van Oosterhout in Beweging, waarbij ze kinderen stimuleren om te gaan sporten, gaan snorkelen.

Enige jaren later heb ik mezelf aangemeld om mee te helpen. Het sprak me aan om met kinderen te werken en het gaf me vreugde omdat die kinderen vooral plezier hadden.

Zelf heb ik natuurlijk ook snorkellessen gevolgd. Later heb ik mijn duikbrevet gehaald. Ik ben inmiddels Advanced duiker 2*.

Toen destijds de hoofdtrainer ging stoppen heb ik een tijd lang alles alleen geregeld. Nu ben ik blij dat er een team van trainers staat en dat de ouders erg betrokken zijn.

Je ziet kinderen groeien in hun prestaties en dat vind ik prachtig om te zien en te ervaren. Daarom doe ik dit nog steeds met liefde en plezier!


Danny Pols

Trainer perslucht 1+2Hallo,

Ik ben Danny Pols.

Op mijn 14e ben ik begonnen met snorkelen en duiken bij de voormalige Sea Dragons vereniging. Vanaf mijn 16e ben ik in het bezig van mijn duikbrevet en vanaf mijn 27e ben ik officieel PADI Open Water instructeur. Ik ben 1 van de 2 instructeurs van The Sea Dragons en mag jullie de Perslucht 1 en 2 lessen geven. En dat doe ik met veel plezier!

Zelf duik ik hetliefst in troposche gebieden, met haaien, walvishaaien, manta's, schildpadden, zeepaardjes en natuurlijk Leafy Sea Dragons.

Graag zie ik jullie bij onze gezellige vereniging aan de waterkant. Tot dan!Octavianus Stegenga

Trainer snorkelen 3
Trainer perslucht extended

Hallo, ik ben Octavianus vader van 2 kids die je zult tegenkomen bij de jeugd en ondertussen ook hun perslucht brevet hebben.

In de jaren 80 ben ik begonnen bij Diepstar in Breda en heb daar mijn snorkel en 1* perslucht brevetten behaald.  Na een lange inactieve duikperiode ben ik ca 8 jaar geleden weer begonnen met duiken bij Lagosta waarvan 5 jaar als vrijwilliger bij de jeugd. Heb intussen mijn brevetten uitgebreid met een Advanced, Nitrox en Freedive. Met 150+ duiken beschouw ik mezelf niet als de meest ervaren duiker maar wel erg enthousiast en ondernemend.
Mijn passie voor de jeugd vind je terug in de nieuwe manieren van oefeningen en spelletjes die ik meestal samen met Robert bedenk. Gewoon leuke nieuwe dingen verzinnen en proberen waarbij we steeds een leerelement proberen te benadrukken. Ook bij de buitenduiken vindt ik het leuk anderen te begeleiden waar ik kan en natuurlijk gewoon fun duiken met elkaar maken.

Tot in het zwembad en aan de waterkant.

Duiken & snorkelen voor kids!